Μενού Κλείσιμο

Φιλοξενία μαθητών Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων στην Κύπρο

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου θα προσφέρει φιλοξενία το καλοκαίρι του 2015, σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων από την Ελλάδα.

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, συμμετέχει στην Α΄ αποστολή με δέκα οκτώ (18) μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς. Αναχώρηση στις 03-07-2015 και επιστροφή στις 12-07-2015.  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι εκπαιδευτικοί από την Ήπειρο, θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου στον Πρόδρομο (ορεινό χωριό της οροσειράς Τροόδους).

Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα περιλαμβάνει πλήρη διατροφή στην κατασκήνωση (πρόγευμα, γεύμα, δείπνο) και γεύματα στις δύο ολοήμερες εκδρομές, με περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα μέρη της Κύπρου (Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο) και μια εκδρομή μισής ημέρας σε κοντινό προορισμό (Περιοχή Μαραθάσας ή Τροόδους).

Η κατασκήνωση στελεχώνεται σε 24ωρη βάση από Επισκέπτρια Υγείας του Κυπριακού Υπουργείου Υγείας. Σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθεί άτομο της αποστολής σε ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο και πληρωθούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή νοσήλια, αυτά θα επιβαρύνουν την αποστολή και θα ισχύουν τα τέλη όπως καθορίζονται από τις συμβάσεις για τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Η Κυπριακή Υπηρεσία Κατασκηνώσεων εισηγείται όπως όσοι κατέχουν Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας να την έχουν μαζί τους ή και να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη των ατόμων της αποστολής πριν από το ταξίδι.

Η κάθε αποστολή κατά την παραμονή της στην Κύπρο, θα συνοδεύεται από έναν εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ο οποίος θα εκτελεί χρέη υπεύθυνου συντονιστεί και θα συνεργάζεται με τον αρχηγό της ελλαδικής αποστολής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής και τα προσωπικά τους έξοδα. Τα έξοδα διαμονής και φιλοξενίας όλων των συμμετεχόντων θα καλύψει η κυπριακή πλευρά.

Σημειώνεται ότι είναι απαραίτητη η ασφαλιστική κάλυψη για τη διάρκεια του ταξιδιού και της διαμονής. Για τους μαθητές θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα οι γονείς απευθυνόμενοι στον ασφαλιστικό τους φορέα, προκειμένου να έχουν σχετική πληροφόρηση και να προβούν στην έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς (κατά προτεραιότητα μαθητών της Ε’ τάξης) θα πρέπει να καταθέσουν στο Σχολείο μας μέχρι την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015,  Υπεύθυνη Δήλωση (εγκριτικό σημείωμα) στην οποία να δηλώνουν:

α) την έγκρισή τους να φιλοξενηθεί το παιδί τους στην Κύπρο σύμφωνα με τις οδηγίες του εγγράφου

β) ότι αναλαμβάνουν τα έξοδα της μετακίνησης και

γ) αναλαμβάνουν τη μέριμνα για την ασφαλιστική κάλυψη των μαθητών/τριών.

Η επιλογή των μαθητών/τριών θα γίνει από τη Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ.pdf

2015 02 18 Φιλοξενία μαθητών από την Ελλάδα στην Κύπρο-18022015.pdf