Μενού Κλείσιμο

Netkids – Δεκέμβριος 2012 – Χριστούγεννα

Κατηγορία: 2012-2013, Βίντεο, Εκδηλώσεις, Χριστούγεννα

Για το μήνα Δεκέμβριο οι μαθητές είχαν ως δραστηριότητα να ηχογραφήσουν τα Κάλαντα (παραδοσιακά κάλαντα Πελοποννήσου) και να τα μοιραστούν με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία, για να τους ευχηθούν με αυτό τον τρόπο καλά Χριστούγεννα:

 

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων σας λέει τα κάλαντα με ένα παραδοσιακό τραγούδι. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο τραγούδι επειδή γνωρίζουμε ότι είναι όχι μόνο το τοπικό παραδοσιακό σας τραγούδι αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία!

Σας στέλνουμε αυτοσχεδιασμούς πάνω σε σε Ελληνικά Παραδοσιακά Κάλαντα από την Ήπειρο, την Ικαρία και σε έναν παραδοσιακό νησιώτικο μπάλο.

Το πνευστό όργανο που βλέπετε δεν είναι κλαρίνο, είναι νέι…παρατηρείστε έχει άλλο ήχο.
Ελπίζουμε να σας αρέσει…
Σας παραθέτουμε και τα κάλαντα ηπείρου με λόγια.

Θα σας στείλουμε κι άλλες μουσικές που ετοιμάζουμε για αυτό δεν ευχόμαστε από τώρα Καλά Χριστούγεννα!!!! Θα τα ξαναπούμε…

 

* Συντονιστές της δραστηριότητας ήταν από κοινού η εκπαιδευτικός Μουσικής Ρέντιτ Ειρήνη και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής Κυριαζής Ιωάννης.

 

** ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τους συνδέσμους που οδηγούν έξω από την ιστοσελίδα του Σχολείου, το Σχολείο δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα τους.