Μενού Κλείσιμο

Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση-Οδηγίες για Εγγραφή Μαθητών/Μαθητριών στο Π.Σ.Δ.

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του Σχολείου μας,

Σύμφωνα με την 39731/Δ2/20-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρακαλούμε να εγγράψετε τα παιδιά σας, που φοιτούν στο Σχολείο μας, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η εγγραφή των μαθητών γίνεται στην ιστοσελίδα https://register.sch.gr/students/ με ευθύνη του κηδεμόνα.

Κατά την εγγραφή θα σας ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου του Μαθητή, που θα τον βρείτε σε έναν Έλεγχο Προόδου. Εάν δεν έχετε τον Αριθμό Μητρώου επικοινωνήστε με τον δάσκαλο ή την δασκάλα του κάθε τμήματος.

Το έντυπο που θα δημιουργήσετε και θα δείτε στις οθόνες σας είτε το εκτυπώνετε είτε αν δεν έχετε τέτοια δυνατότητα, κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο έντυπο μπορείτε να κάνετε λήψη στιγμιότυπου και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης.

Οι μαθητές/μαθήτριες με την βοήθεια των γονέων/κηδεμόνων μετά την απόκτηση
λογαριασμού από το ΠΣΔ εισέρχονται για μια φορά στην πλατφόρμα
που έχει επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς, ώστε στη συνέχεια να γίνουν
μέλη των ψηφιακών τμημάτων από τους εκπαιδευτικούς.

Σύντομα θα ενημερωθείτε με email για την πλατφόρμα που αξιοποίησε ο κάθε εκπαιδευτικός για την δημιουργία του ψηφιακού τμήματος με σχετικό σύνδεσμο (Link).

Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΜΠΟΝΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ