Μενού Κλείσιμο

People who Inspire…

Κατηγορία: 2014-2015

Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “People who Inspire…“, αναζήτησαν πληροφορίες για σημαντικές προσωπικότητες που έγιναν γνωστές για τον τρόπο που διαμόρφωσαν ή ενέπνευσαν την κοινή γνώμη.

Έφτιαξαν ένα μικρό βιβλιαράκι με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν,

00a title     00a title

Εκτός από βιογραφικά τους στοιχεία, βρήκαν και φράσεις των ανθρώπων αυτών που έχουν γίνει γνωστές σε όλο τον κόσμο. Το υλικό αυτό αναρτήθηκε σε διαδρόμους του σχολείου για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι μαθητές.

00b wall     00c wall00d wall     00e wall

 Επίσης ασχολήθηκαν με διάφορες αξίες, φτιάχνοντας παιχνίδια με τις λέξεις στους διαδρόμους του σχολείου.

01a_values     01b_values01c_values     01d_values

Μια ακόμη παρέμβαση ήταν η κατασκευή χάρτινων γερανών που συμβολίζουν την ειρήνη και παραπέμπουν στην ιστορία της Sadako Sasaki, ενός από τα πρόσωπα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές.

03a_cranes     03b_cranes

Ακόμη μια δράση περιελάμβανε την επίσκεψη των μαθητών στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών.

04c_κοινωνικό

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση των δράσεων των μαθητών υπήρχε και παζάρι παιχνιδιών και βιβλίων από τους ίδιους τους μαθητές, από το οποίο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν σε φιλανθρωπική οργάνωση. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε επίσης η τοπική εθελοντική οργάνωση Pagouristas που ενημέρωσε τους μαθητές για τις δράσεις της.

05a_pazari     05b_trapeza     05c_pagouristas

Επίσης οι μαθητές δημιούργησαν παρουσιάσεις με τα βιογραφικά στοιχεία και γνωστές φράσεις των διάσημων ανθρώπων.

 

Συντονιστές του προγράμματος ήταν οι εκπ/κοί Αγγλικών Μπέρτσου Μαριάννα και Τζόκα Δέσποινα, καθώς και ο εκπ/κός Πληροφορικής του Σχολείου Κυριαζής Ιωάννης.