Μενού Κλείσιμο

4η Συνάντηση Σχολείων – Σλοβενία, Μάιος – Ιούνιος 2013

Κατηγορία: 2012-2013, Βίντεο, Διδακτικές Επισκέψεις

Η 4η Συνάντηση των σχολείων έγινε στην Σλοβενία το Μάιο του 2013. Το τεχνικό μέρος της συνάντησης περιελάμβανε τις παρουσιάσεις όλων των σχολείων σχετικά με τις δραστηριότητες που υλοποίησαν για τα best moments videos. Επίσης συζητήθηκαν και διάφορα θέματα που αφορούσαν την πρόοδο του προγράμματος, ενώ αποφασίστηκαν και οι λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης της επόμενης κοινής δραστηριότητας. Το εκπαιδευτικό κομμάτι της συνάντησης περιελάμβανε επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής, αλλά και συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Σλοβενίας, και έγινε σύγκριση για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και τα προγράμματα σπουδών τόσο ανάμεσα σε Ελλάδα και Σλοβενία, αλλά και με τις υπόλοιπες χώρες. Το πολιτιστικό κομμάτι της συνάντησης περιελάμβανε επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής, αλλά και εκδηλώσεις με τους μαθητές του σχολείου που μας φιλοξενούσε. Επίσης διοργανώθηκε μια πολιτιστική βραδιά, όπου παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά φαγητά από κάθε χώρα. Στο τέλος της συνάντησης έγινε και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων.

{gallery}2013-05_comenius_slovenia_visit{/gallery}

Μετά από τη συνάντηση της Σλοβενίας δημιουργήθηκε και το αντίστοιχο Best Moments Video, το οποίο ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τα video από τις προηγούμενες συναντήσεις.

Best Moments Video – Slovenia:

* Συντονιστές της δραστηριότητας αυτής είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

** ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τους συνδέσμους που οδηγούν έξω από την ιστοσελίδα του Σχολείου, το Σχολείο δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο ή τη διαθεσιμότητα τους.