Μενού Κλείσιμο

Ιστορία του Σχολείου – Υποδομές

Κατηγορία: Πληροφορίες

 

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων ? «Γ΄ Ελισαβέτειο» βρίσκεται στην οδό Πατατούκου 11 στα Ιωάννινα.

Όταν πρωτοϊδρύθηκε, ως 18ο 7/θέσιο (ΦΕΚ 112/13-9-1982), συστεγάστηκε με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Β΄ Ελισαβέτειο στην οδό Ελισάβετ Καστρισόγια και γι? αυτό φέρει και την επωνυμία Γ΄ Ελισαβέτειο.

Η Ελισάβετ γεννημένη το 1800 στα Γιάννενα, ήταν μία μεγάλη Ηπειρώτισσα ευεργέτισσα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ήταν παντρεμένη με τον Γεώργιο Καστρίσιο (μεγαλοκτηματία της Βλαχίας από την Θεσσαλονίκη). Την περιουσία του άνδρα της ύστερα από το θάνατό του, την έδωσε για αγαθοεργούς σκοπούς στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη.

Το Σχολείο στεγάζεται στο σημερινό κτίριο από το Σεπτέμβριο του 1986. Το κτίριο αυτό ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και παραχωρήθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ιωαννίνων για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο χωρίς την καταβολή ενοικίου.

Η ανέγερση το κτηρίου ολοκληρώθηκε το 1970 στα χρόνια του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κκ Σεραφείμ. Αρχικά, όπως αναφέρεται και σε εντοιχισμένες μαρμάρινες επιγραφές, χρησιμοποιήθηκε ως φοιτητική εστία και για μεγαλύτερο διάστημα ως γηροκομείο.

Στο ίδιο κτίριο συστεγάζεται το 18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.

Η αύξηση του αριθμού των μαθητών τα τελευταία χρόνια κατέστησε αναγκαία την επέκταση του σχολικού συγκροτήματος. Έτσι, με ενέργειες που ξεκίνησαν το 2001, αγοράστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων το διπλανό στο Σχολείο οικόπεδο και το 2006 ξεκίνησε η ανέγερση του νέου διδακτηρίου. Το νέο διδακτήριο παραδόθηκε το 2008.

Σε συνέχεια της πίσω αυλής και χωρισμένος από αυτήν βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Σεραφείμ και Αγίων Αποστόλων.

Παρακάτω εμφανίζονται φωτογραφίες από τους χώρους του σχολείου και τις εργαστηριακές υποδομές.

{gallery}2010-01-01_facilities{/gallery}