Μενού Κλείσιμο

Στο Ιερό της Δωδώνης – Το Μαντείο και το Θέατρο

Κατηγορία: 2014-2015

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησε η Δ’ τάξη (2014-2015) του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, με τίτλο

“Στο Ιερό της Δωδώνης – το Μαντείο και το Θέατρο” πραγματοποιήθηκαν δράσεις εντός και εκτός του Σχολείου.

{gallery}2015-05-25_dodoni/mathima{/gallery}


Ανάμεσα σ’ αυτές ήταν η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Νεφέλες” του Αριστοφάνη στπ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

{gallery}2015-05-25_dodoni/nefeles{/gallery}

Άλλη δράση περιελάμβανε την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, όπου οι μαθητές έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα του Μουσείου σχετικό με το ιερό της Δωδώνης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς τους στο χώρο, συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι “Ιερείς – Προσκυνητές – Χρησμοί”, απήγγειλαν ύμνο αφιερωμένο στην Ειρήνη στον χώρο της ορχήστρας του αρχαίου θεάτρου και έπαιξαν την κωμωδία του Αριστοφάνη “Πλούτος”, διασκευασμένη από την εκπ/κό της Θεατρικής Αγωγής κ. Δ. Κορτέσα.

{gallery}2015-05-25_dodoni/dodoni{/gallery}

 

Το θεατρικό παιχνίδι “Ιερείς – Προσκηνητές – Χρησμοί” καλούσε τους μαθητές να χωριστούν σε δυο ομάδες, τους Ιερείς και τους Προσκυνητές. Οι πρώτοι έδιναν χρησμούς στους τελευταίους. Παρακάτω εμφανίζονται κάποιοι από τους χρησμούς που δόθηκαν από τους Ιερείς:

{gallery}2015-05-25_dodoni/xrismoi{/gallery}

Συντονιστές του Προγράμματος:
Καψάλη Περιστέρα, Δασκάλα Δ1
Ρισβάνη Παρασκευή, Δασκάλα Δ2
Ντόκου Όλγα, Δασκάλα Δ3
Κορτέσα Διονυσία, Εκπ/κός Θεατρικής Αγωγής

Επιμέλεια Βίντεο:
Κυριαζής Ιωάννης, Εκπ/κός Πληροφορικής